De eerste items van de wintercollectie van Impress Tervuren Fashionstore zijn binnen! Vanaf nu kun je je wintervoorraad aan kleren dus alvast bijeen sprokkelen. De zomer moet nog beginnen, maar die vliegt vaak voorbij en voor je het weet staat de herfst voor de deur. Dan laat de zon zich minder zien en dit beïnvloedt rechtstreeks ons humeur. Echter is het geen geheim dat de kleren die je ’s ochtends aantrekt – en meer specifiek de kleuren ervan – je humeur en het humeur van anderen kunnen beïnvloeden.

Bekijk hieronder een visueel aantrekkelijke video over de hippe kleuren van de komende winterperiode:

 
Video URL:
Currently supported:
 

Psychologisch onderzoek

Zo ondervond een studie uit 2010 van de University of New South Wales in Sydney dat lichte kleuren vooral positieve gevoelens opwekken en dat donkere kleuren vooral negatieve gevoelens opwekken. Een andere studie, van de Vrije Universiteit Amsterdam uit 1994, merkte dat individuen binnen een bepaalde leeftijdscategorie grotendeels dezelfde kleuren met dezelfde emoties associëren, maar dat dit erg varieert tussen de verschillende leeftijdscategorieën. Niet iedereen ervaart kleuren dus op dezelfde manier.

Symbolisme

Kleuren hebben in ongeveer iedere cultuur steeds een belangrijke rol gespeeld. Ze hebben een sterk cultuurgebonden, symbolische betekenis, die verschilt van cultuur tot cultuur. Maar toch hebben veel kleuren overal ter wereld grotendeels dezelfde symbolische betekenis. Hieronder vind je een korte bespreking van een aantal felle trendkleuren voor komend herfst/winterseizoen. De informatie komt van color-meanings.com, een website die de betekenis van kleuren analyseert. De site baseert zijn uitspraken niet op wetenschappelijk onderzoek, dus mag je de info die je er vindt met een korrel zout nemen.

  +
BLAUW Vertrouwen, loyaliteit Voorspelbaarheid
ROOD Moed, zelfvertrouwen wraak
WIT Hoop, openheid saaiheid
VIOLET Creativiteit, intuïtie Verlegenheid, arrogantie
GEEL Geluk, optimisme Bedrog
GROEN Harmonie, gezondheid jaloezie

 

 

Conclusie

Komend winterseizoen zijn er dus heel wat felle trendkleuren waarmee je je eigen humeur en dat van anderen mogelijks wat kan opkrikken. Maar iedereen is anders, dus is het aan jou en enkel aan jou om een outfit te kiezen waar je je goed in voelt met kleuren die je vrolijk maken.

Blog (0 producten)

Geen resultaten